vrijdag 30 maart 2018

Een stoere Fons en Sien

De patronen van Wensjewat zien er toch zo leuk uit. Zo leuk dat ik er gewoon een moest maken. De jongste zoon past nog net in de grootste maat. Yes. Ik maakte een Fons en Sien shirt. Het stofje had ik nog liggen van een broekje voor hem. O o wat een klein ventje toen nog ; ) Ik had niet genoeg voor het hele shirtje dus de achterkant knipte ik uit een gestreepte stof. Juist misschien wel leuker nu.
Maar toen het shirtje af was, kwam de twijfel. Was het shirtje niet tè schattig? Tja .. twijfel dus.
En toen arriveerde de snijmachine. Een stoere afbeelding dàt was wat het shirtje nog kon gebruiken.

 ... Een Fons en Sien voor een stoer ventje:

DSC_7870

DSC_7869

En toch vond ik het shirt wel erg leuk voor meisjes. De dochter is inmiddels 11 jaar en past echt niet meer in dit patroon. Maar ja als je iets in je hoofd hebt ... ik hertekende een shirt patroon uit de Knippie die ik eerder voor haar maakte naar het patroon van de Fons en Sien. En dat viel toch leuk uit .. o yess!! Inmiddels maakte ik al drie shirts voor haar met dit patroon.
Alleen toen ik laatst een bericht op het blog van Zij-kant las bedacht ik mij dat ik gewoon een bestaand patroon had getekend. De Odette uit de La Maison Victor. Ach ... ha ha .. tja. Dus als je het patroon zoekt in een grotere maat zoek: de Odette dus.

En als je dan ook bedenkt zelf een Lena jurk te gaan vergroten voor je grote meid ... niet doen!! Kijk eerst op het blog van Zij-kant! Zij maakte een tutorial voor het tekenen van een grote Lena : )  

DSC_7871

Patroon: Het gratis patroon - de Fons en Sien van Wensjewat
Stof: restjesverwerking ; ) 

3 opmerkingen:

  1. Ooh, zo’n leuke Fons en Sien! Kleur, streepjes, tekening: precies goed!
    En zo fijn dat je naar mij verwijst! Ik ben benieuwd naar de shirts voor je 11-jarige.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen betere stof dan restverwerking om tot een plezant resultaat te komen; grote fan van de combinatie effen/strepen, en die print, tja, die maakt het helemaal af!

    BeantwoordenVerwijderen