zondag 4 maart 2018

De 'Imme'

Zoals je in mijn vorige post kon lezen had was het naaien in de lage versnelling sinds de jongste naar school ging. Niet alleen omdat mijn prioriteit even op andere dingen lag, maar ook omdat ik bezig was met het naaien voor mijzelf. En net zoals zij ook schreef op haar blog, vind ik naaien voor mijzelf toch net wat minder 'verslavend' als naaien voor kinderen omdat er altijd wel iets moet worden aangepast bij naaien voor mijzelf. En daar heb ik nu echt zo'n hekel aan: Iets aanpassen aan iets wat eigenlijk al af is. Maar die projecten voor mijzelf zijn wel zo'n beetje af (op een paar ritsen in een jasje na dan .. blijft maar liggen). Ik zal er nog wel eens op terugkomen hier op het blog. Maar eerst maar het verhaal hoe de naaiverslaving weer vat op mij kreeg ... : )

Vrouwen die zelf kleding naaien. Ik trof ze nooit. Tot afgelopen jaar. Niet één, maar wel drie! Toevallig dat het een keer ter sprake kwam dat ik zelf kleding naaide en het bleek dat er dus meer dames zijn met deze hobby. Ik vertelde net al dat het naaien wat op een laag pitje stond en dat was bij hun ook het geval. De naaimachine was wel in huis maar werd niet zoveel meer aangeraakt. Tot een van de dames, na een crea-avond samen (lees: gezellig, meer kletsen dan naaien ; ) , gegrepen werd door het naaivirus! En ja, zoals het kan gaan met een virus ... de een na de ander werd aangestoken. Er werd een crea-app groep opgericht en de projecten vlogen over en weer. Maar natuurlijk ook alle momenten van naai-stress. Maar dan ook zoveel als mogelijk de hulp en goede adviezen in die situaties die we allemaal zo kenden ; )

Het tempo ligt al een tijdje een stuk hoger. Wat ik al niet allemaal heb gemaakt, ha. Ik greep direct ook het moment aan om mijn stoffenvoorraad wat te doen slinken. Dat moet ook wel. De kinderen worden ouder en sommige stoffen kunnen nog net (maar daar heb je het dan wel mee gehad) en mijn stoffenkast heeft wel echt het maximale punt bereikt vind ik zelf. Tijd dus om restjes te verwerken en bewaarde lappen op te maken!

Het Imme patroon van 'from Niki with love' helpt hier goed bij. De dochter past nog net de grootste maat. Met een meter stof kun je een jurk met korte mouwen maken. Het patroon heeft een goede pasvorm (en kent zelfs een versie extra smal) en niet onbelangrijk voor mij: het zit zooo in elkaar! Echt een super-snel-klaar-patroon.

De dochter houdt van donkere kleuren en .. stijkplaatjes! Zodoende deze versie: ....

DSC_7700

De plaatjes vond ik bij de Kruidvat. Of nee ... een van de andere crea-dames. Een appje .. en de bestelling was daar ; ) 


Nieuwe jurk in gewenste kleurenpallet èn met plaatjes = dochter blij!!Stoffen: Markt
Pailletten: Kruidvat
Patroon: Imme


4 opmerkingen: