maandag 19 maart 2018

Mijn stoffenvoorraad

Nu ik hier de laatste tijd weer veel achter de naaimachine zit, grijp ik de kans ook aan om vooral de stoffen uit mijn stoffenvoorraad te gebruiken. "De kans grijpen"... nou ja, daar zet ik mij toe. En vooral, want inmiddels kocht ik ook al weer wat dus helemaal lukte niet ; ) Van mijn crea-buur kreeg ik het boek "I love sweaters" kado. Veel basispatronen voor sweaters. Een heerlijk boek om uit je naaidip te komen! Ik maakte een capuchontrui voor de jongste zoon. Een sweater met strandgevoel vind ik zelf. Dat komt misschien ook omdat ik de stof kocht voor een kort broekje voor dezelfde zoon.

DSC_7807


DSC_7808


Na dit geslaagde project, pakte ik de vossenstof uit mijn voorraad. Deze stof kocht ik ooit (jaren geleden) om er een shirt voor de middelste zoon van te maken. Alleen is de stof dunner dan ik dacht. Ik twijfelde over hoe dit nu aan te pakken en de stof bleef daarom liggen. Maar .. onterecht want het resultaat is echt mooi geworden vind ik zelf. Ik maakte het voor- en achterpand volledig uit dubbele stof. De buitenkant uit de vossenstof en de binnenkant uit de bruine stof die ik ook gebruikte voor de mouwen. Door de dubbele stof krijgt het shirt een luxere uitstraling. En in de was blijft het shirt ook goed. Een grote YES dus.

DSC_7817


DSC_7818

Zoals ik al zei kocht ik nog wel stof. Stof voor deze jurk en een shirt voor de dochter. Ik kocht de stof op de markt. Ik vind daar altijd mooie stoffen, alleen houd ik altijd stof over omdat deze stof per meter wordt verkocht. En wat doe je dan met het overschot. Inderdaad .. hup in de voorraad. Maar nu ik zo aan het opruimen was, wilde ik even geen reststukken meer. En dus ... een shirt voor de zoon van restjes:


DSC_7779Een stijkapplicatie en een paar geflockte sterren en de zoon is blij met een nieuw shirt.

Patroon trui: I love sweaters
Patroon shirts: Ottobre (Ik heb de mouwen een stuk smaller gemaakt)2 opmerkingen:

  1. Fijne maaksels om veel te dragen!
    Ik verwerk resten tricot nu vaak in playpants, net het soort ‘hipster’ dat dochter graag draagt. (Maar niet geschikt voor publicatie ;-)
    Of het mona rokje, van de blog Emma&mona,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja leuk, die playpants maakte ik hier ook al eens voor de jongste zoon. Ik vond ze gewoon te schattig om niet te maken, alleen geschikt op het strand zo voor een jongen ; )

    BeantwoordenVerwijderen