donderdag 8 maart 2018

En ik maakte weer een 'Imme'!

In mijn vorige bericht schreef ik het al. Het naaivirus kreeg mij weer te pakken. En met het virus kwam de koorts. De 'Imme-koorts'. Op Facebook, in de groep 'naaien voor kids', zag ik het al vaker toeslaan, maar nu had het ook mij te pakken!

DSC_7759

Onder het mom van: Perfect is boring heb ik mij voorgenomen de foto's niet meer te gaan bewerken voordat ik ze op het blog zet. Gewoon zo even een paar foto's van het nieuwe naaisel en dan ... hup op de blog. Zoals ik hier eerder schreef had ik wat twijfels over het bloggen en over de manier waarop. Dus dit is mijn nieuwe aanpak. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden .. ik vind het zelf altijd mooi als er mooie foto's bij een bericht staan. Het maakt vaak het naaisel toch mooier vind ik. Maar het professionele van sommige blogs staat mij de laatste tijd steeds meer tegen. Dus ... Ik moet echt flink inhouden ... maar ik bewerk ze niet .. ieks ... !

DSC_7768

Dit keer wilde ik een V toevoegen in een ander stofje. Dat is nog wel een dingetje, want hoe voorkom je nu dat de stof trekt .. Toevallig maakte ik hiervoor een jasje voor mijzelf uit de La Maison Victor en het aanzetten van de boord ging op dezelfde manier als de V. Als je het wilt weten (en je komt uit deze beschrijving, maar ach ik waag een poging) : Je naait eerst een zijde van de V aan het pand tot 1 cm van de kant. Dan knip je door beide lagen van de stof in tot dit laatste punt, schuin inknippen. Zo kan je dan de stof vouwen aan de volgende zijde en stik je de tweede zijde van de V vast. Je knipt dan in in het midden, hetzelfde maar dan dan vanaf het punt waar je begon met naaien. 

DSC_7764

Om de jurk nog verder op te leuken, voegde ik nog een lint en een geflocked sterretje toe. Fini!
De dochter is blij met haar nieuwe jurk. Maar .. de jurk met strijkplaatjes blijft wel de favoriet ; )

DSC_7765

Stoffen / lint: Jan Sikkens
Patroon: De 'Imme' van fromnikiwithlove

2 opmerkingen: