About

Laat ik mijzelf even voorstellen. Op het blog schijf ik als Jo Bee over het maken van kleding voor mijn kinderen of mijzelf. Ik woon samen met mijn lief en ben moeder van een negenjarige dochter en twee zoontjes, van vier en twee jaar. Echt schatjes! Meestal tenminste ..

Al bijna 30 jaar (!) ben ik besmet met het naaivirus. Niet altijd even actief, maar ik ben het nooit helemaal kwijtgeraakt. Toen ik een jaartje of acht was, popte het virus op. De oorzaak hiervan was een tante die binnen een uur twee broeken voor mij onder haar naaimachine tevoorschijn toverde. Dàt wilde ik ook kunnen! 

Het gelukje wilde dat ik rond die tijd naailes kreeg op school. Die naailessen waren van de degelijke soort én met goed doorgesmeerde en gekoesterde 'hand-aangedreven-Singer-naaimachines'. Als het spoeltje leeg was, moest je 'm zelf (volledig handmatig!) opwinden. Ter info: Ik ben echt een kind uit de '70 en echt niet van eerder. We maakten een tas en een stoffen pop met kleertjes. Waar de pop gebleven is, zou ik niet meer weten. Maar de tas heb ik nog.
Na die naailessen, had het naaivirus mij dus te pakken. Ik ben zelfs nog wel eens als tiener op stap geweest in een zelf gemaakte blouse. Dat ik dat al deed ; ) Tijdens mijn studie en later bij een poging tot het maken van een carrière, stond het naaien wat op een lager pitje. Ik ontmoete een jongen met een moeder met een Knipmode-archief. En dit bleek wel een goede match! Toen we een dochtertje kregen, heb ik de naaimachine weer tevoorschijn gehaald. Jurkjes, rokjes. Wat kun je voor meisjes toch schattige kleertjes maken!
 Voor mijn zoontjes maakte ik, naast een deken voor het bedje, niets. Dit had ik mij ook altijd voorgenomen, want ik vond de kleding die je zelf kon maken voor jongetjes wat 'stijfjes' ... Maar toen ik een lock-machine had gekocht, kwam ik bij het zoeken naar voorbeelden op het blog van 'Oontje' . En vervolgens om allemaal andere blogs, zoals dit blog en deze. België had niet alleen Plopsaland, maar ook naaiblogland, zo bleek! En was mij dit nu al die jaren al ontgaan ... ! Het naai-virus had mij weer te pakken! Nu ook voor jongenskleding! Maar niet alleen het naaivirus bleek later. Ook het blogvirus ...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten