zondag 18 februari 2018

To blog or not to blog, that's the question

Sinds september gaat de jongste zoon ook naar school. En ineens was er ... tijd. Tijd om te naaien, maar ook om allerlei dingen te doen waar ik eerder niet aan toe kwam. In plaats van veel te gaan naaien, zoals ik eerder wel had gedacht, ging ik juist bezig met al die andere dingen. Als je mij volgt op Instagram heb je misschien al gezien dat ik een kastje van de kringloop verfde evenals de muur van de slaapkamer. En alle kasten die nog uitgezocht konden worden, werden aangepakt. De grote opruiming was begonnen ; ) En het naaien? Ja dat deed ik nog wel, maar in een langzaam tempo.

Het bloggen bleef er wat bij. En eerlijk, ik was er wel wat klaar mee. Zoveel blogs er zijn met moeders en dames die kleding naaien. De ene nog professioneler dan de andere. Wat ik juist zo leuk vond van alle blogs van een aantal jaren geleden, was dat iedereen weer een ander stijltje had en het ook vaak maar zo simpel was wat er genaaid werd. Een leuke naaicommunity waar ik veel inspiratie vandaan haalde en het ook zo leuk vond de verhalen achter de creaties en blogsters te lezen. Inspiratie en het gevoel van een community heb ik jammer genoeg niet meer zo. Veel blogsters naaien dezelfde nieuw uitgekomen patronen of met dezelfde nieuwe stoffen (vergeet ik natuurlijk even dat ik dat zelf vorig jaar ook deed, ha). Erg leuk om te zien, dat wel. Alleen minder creatief als je het mij vraagt. En dan komt er ook bij dat er zoveel blogs zijn en zoveel mooie creaties dat ik dan mij afvraag wat mijn blog nog toevoegt. Mijn vorige bericht is 106 keer gelezen en ik kreeg 2 reacties van twee leuke blogsters. Erg leuk deze reacties, maar toch anders dan een aantal jaren geleden waar het gezellig werd bij het lezen van de reacties op de enkele blogs. Dus ik vroeg mij af of er eigenlijk nog wel ruimte is voor bloggen nu je ook zoveel creaties kunt zien op Istagram en Facebook?

Veel geklaag hier ineens hè? En dan toch dit allemaal posten op je blog? Ha, ja, dat komt omdat ik nu toch besloten heb er nog eens een draai aan te geven. Op mijn manier. Dus met het verhaal achter de creaties. Want ondanks dat ik stopte met het schrijven op dit blog, kreeg ik er toch nog weer nieuwe volgers bij. Benieuwd wie tot en met hier nog meeleest ; ) Dus onder het mom van "perfect is boring" blog ik nog even door : }

DSC_7005

Dit shirt maakte ik voor de jongste zoon. Bijzonder? Nou nee natuurlijk! Maar wel leuk, toch? Streepjes, zwart/wit en een tijger zaten al lang in mijn hoofd. Het idee ontstond al minimaal een jaar eerder toen ik de tijger kocht. Op zoek naar een stof van goede kwaliteit met strepen, dàt was de reden dat het zo lang duurde. Zwarte boordstof erbij .. en klaar.


DSC_7007

Stof: Stoffenfeest.nl
Patroon: Ottobre

10 opmerkingen:

 1. Toevallig liep ik deze week de door mij gevolgde blogs langs. Ik schrok hoeveel er waren die stilletjes waren gestopt. Het verbaasde me ook weer niet. Er zit veel tijd in en er zijn simpelweg zo veel... Ik herken je gevoel helemaal. En ook ik ga door, dan weer heel actief dan weer wat minder. Ik geniet van de ontwikkeling van mijn blog. En hoop stiekem dat mijn blog toch net iets anders is dan anderen... Want ja ook ik word moe van de vele nieuwe patroonhypes.... Het sociale is er nog wel maar is volgens mij wat meer naar Instagram verplaatst, ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik lees sinds een tijdje minder blogs, een selectie van blogs die iets 'eigens' hebben, zoals die van jou. Bewust minder dus zodat het niet alleen plaatjes kijken is maar meer 'volgen'. Niet alleen blogberichten schrijven, maar vooral het kijken op Instagram, bloglovin kostte mij veel tijd ; )

   Verwijderen
 2. Heel tof shirt! Ik hou van jouw stijl, en kom hier graag lezen. Blij dat je doorgaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken je verhaal :) Bij mij is er ook zo wat die twijfel, zeker omdat veel gelezen maar weinig reacties eigenlijk de fun er een beetje uithaalt (tenzij je een reclameblog wil worden; dan tellen enkel de views natuurlijk) Maar ik vind dit shirtje net superorigineel, dus ik ben blij dat je nog even blijft!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Eva!
   En ik bedacht mij net dat ik al zolang niets meer van jou heb gelezen .. volg ik je alleen nog maar op Instagram, vandaar .. och och toch, want ik vind jou verhalen altijd mooi. Snel weer toegevoegd aan mijn lijstje, leuk!

   Verwijderen
 4. Heel herkenbaar! Het bloggen komt er bij mij gewoon niet meer van. En ook al is een blog vooral je eigen archief van creaties, toch zorgden de weinige reacties bij mij voor nog minder zin om al die tijd eraan te spenderen. Maar misschien moet ik me ook gewoon herpakken en gewoon mijn eigen ding blijven doen :-). Doe jij dat ook maar, ik kom met plezier lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben benieuwd naar je verhalen en gezellig dat je hier blijft lezen!

   Verwijderen
 5. Ik denk dat je heel duidelijk formuleert waar we met z'n allen wat tegenaan botsen... ik vroeg me ook al af wat voor een zin het soms heeft, je hart en je ziel in je blog stoppen - want eerlijk, daar kruipt best wel wat tijd in - als geen kat - ok, ik overdrijf - de moeite neemt om op 'reageren' te klikken? Want het is zo, dat het enkele jaren terug veel meer een gemeenschap was.

  Ik besloot voor mezelf dat IK van bloggen hou, ik heb er iets aan om te tonen wat ik maak, daar foto's van te maken en daar wat bij te schrijven. Ik geniet er meer van als mensen erop reageren, maar los daarvan doe ik het heel erg voor mezelf #schaterlach. Ik ben geen schrijver, maar ik vertel wel graag iets, en zolang dat zo blijft, doe ik vrolijk verder! Of dat nu een ingewikkelde vest is, of een simpel tshirt. Zolang het voor mij iets nieuws is, en ik me ermee amuseer, verdient het een plaats in mijn erelijst ;). Ik kijk erg graag mee wat in jouw erelijstje komt x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gezellig mevrouw Khadetjes! En ik lees altijd graag met jou blog mee dus ga vooral ook door.

   Verwijderen