zondag 22 maart 2015

Jump!

De stof kocht ik een jaar geleden op de stoffenmarkt in Utrecht. Zo'n leuk stofje, dat kon ik niet laten liggen natuurlijk ; ) Ik zag er direct een jumpsuit voor de jongste in. Alleen was ik hier nog niet aan toegekomen. Tot een paar weken geleden toen ik op de site van 4funkyflavours terechtkwam.  (hoe dat zo kwam? Geen idee! : ) Wat een leuke, vrolijke kleren dat ik zin kreeg om direct een jumpsuit te maken! Ik schoof het project waar ik mee bezig was aan de kant en begon. 

Ik ging uit van het patroon van Kiind. Ik vergrote de maat en koos voor een andere bies bij de mouwen en benen. Nog even dacht ik aan een paspelzakje achterop, maar woog het effect af tegen de moeite, en liet dat idee vallen. Ik ben zo blij met het resultaat: Zo'n mopje in het pakje ; )

6

De olifanten werden uit de speelgoedkist gehaald. Hij is nu op de leeftijd dat hij het ook herkent. En wel grappig vind : ) Hij wees op zijn pakje en brabbelde iets wat leek op olifant. Zo schattig!

7

Het pakje en de foto's zijn van een paar weken geleden. Hij veranderd nu zo in zijn gezichtje, dat ik het op de foto's ook zie. Het wordt alweer een groot ventje.

8

Sinds een tijdje heb ik een kamsnapstang. En dit was het eerste project met de plastic drukkertjes. Ik vind het alleen dat ze zo zwaar gaan. Als ik de sluiting open wil doen, ben ik nog altijd bang dat de knopen eruit schieten. Hebben jullie ervaring met kamsnaps in tricot? Ik gebruikte de grotere knoopjes.

4

En de voetjes ; )

3

Patroon: Kiind jumpsuit (iets aangepast)
Stof: Stoffenmarkt Utrecht

9 opmerkingen:

 1. Heerlijk pak! Die kamsnaps zijn eng in het begin inderdaad maar je wordt er handiger in. Als ik kamsnaps zet dan doe ik ze eerst altijd zelf met beleid 20 keer open en dicht, vervolgens gaan ze makkelijker en is er minder kans dat kind of man lief ze er met stof en al aftrekt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga het proberen, dank je! Ha, ja, daar ben je bang voor he, dat iemand anders ze er af zal trekken, ha.

   Verwijderen
 2. Ah, superschattig! Zowel je zoontje als z'n jumpsuit! Heerlijk stofje ook. Die gele bies maakt het helemaal af. Hier geen ervaring met kamsnaps helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schoon! En petje af voor het 'beetje vergroten'...
  De kamsnaps, ik vind dat het wat van de soort afhangt, de ene zijn stugger dan de andere. Maar ze zelf enkele keren open en dicht doen zal al een groot verschil maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, dag mevr Khadetjes! Dank je, ik ga t proberen!

   Verwijderen
  2. P.s.: t vergroten viel best mee hoor ; ) Ik combineerde een t-shirtpatroon uit de ottobre met dezelfde hals met het patroon van de jumpsuit. En voor de lengte en breedte van de beentjes spiekte ik bij een passend broekje. Et voila!

   Verwijderen
 4. Zo tof! Ik maakte al eens exact het zelfde jumpsuit in hetzelfde stofje! Super goed vergroot!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik zag hem al een tijd terug bij jou, zo leuk! Ik had toen het idee van de gele bies, maar met rode staat hij ook erg leuk zag ik toen. En zag net vandaag op je blog dat we wel vaker dezelfde tricot kopen : )

   Verwijderen