woensdag 4 maart 2015

Boekenwurmen

Afgelopen week was het hier vakantie. En vakantie daar was iedereen hier wel aan toe. Heerlijk lang in de pyjama en helemaal niets hoeven. En er was tijd voor het maken van uitstapjes, een dagje naar de dierentuin en met de oudste dochter naar de film. Naar de film van Mees Kees. Sinds ze zelf boeken leest, is ze helemaal weg van de boeken. "O, als Mees Kees nu eens onze meester zou kunnen zijn!" Niet alleen de oudste is dol op boeken, ook de jongens lezen graag boekjes. Ja, we hebben hier een huis vol kleine boekenwurmen!

En de oudste twee gingen twee nachtjes logeren bij opa en oma. Oef ... wat relaxed is dat! Iedereen kwam hier even tot rust. Rustig aan doen, maar ook ... tijd om eens ongestoord op te ruimen! De kinderkamers moesten nodig worden opgeruimd en ik moest nog steeds een paar dozen met oude boeken uitzoeken. Maar dat is het dan ook wel, voorlopig dan, alles uitgezocht en in kasten!! Bij het uitzoeken van oude boeken, kwam ik wel erg veel oude kinderboeken tegen van mijzelf. Dol op boeken, ja ze hebben het niet van een vreemde ; ) Een stapeltje was al eerder naar de kast van mijn dochter verhuisd. Alleen kwam ik er achter dat de verhalen toch wel gedateerd zijn voor nu. Maar van sommige boeken zijn de plaatjes zo mooi! Van het (deeltje) van 'Alleen op de wereld' bijvoorbeeld. Het was een boekje van de televisieserie. De figuurtjes met die grote ogen! Zo mooi vond ik die! Alleen het boekje is maar een deel van het hele verhaal. Ik wist ineens weer te herinneren dat ik dit vroeger ook al niet zo fijn vond dat je niet wist hoe het was begonnen en hoe het eindigde, dus toch maar op de stapel van de kringloop.

De auto was al volgeladen voor de kringloop, toen ik ineens dit idee kreeg ... snel naar de auto en weer uit de dozen gevist! Yes ; ) De vlaggenlijntjes passen helemaal bij de middelste. Dol op boekjes en toe aan een 'grote-jongens-kamer'. Hij had nog steeds een paar platen van Nijntje aan de muur hangen. Niet dat hij zich erover beklaagde, maar voor een ventje van al bijna 4 misschien toch wat te 'kinderachtig' Dat is tè kinderachtig is zijn standaard zin de laatste tijd. Hij hoeft maar een glimp van de teletubbies te zien ; )


3

Ik was eerst van plan de vlaggetjes om een draadje te lijmen, maar het resultaat viel wat tegen. En toen bedacht ik mij dat ik aan de vlaggenlijn die ik eerder op dit blog zag, met biaisband. 

4

De Nijntjes werden van de muur gehaald, maar ik kon zo snel niet even wat anders vinden om aan de muur te hangen. Deze plaat had ik nog liggen van ons handeltje ,voor voorlopig. Verkeerslessen, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen toch ; )

2

Het rekje kocht ik bij de HEMA. Een look-a-like van het vroegere Tomado-rekje. Hij is erg blij met het rekje. Hij had al eerder gevraagd om een plank op zijn kamer voor de strijkkralen, hoog genoeg voor kleine broertjes ; ) 

1

Maar gelukkig nog wel een beetje klein, want de Nijntje met muziekdoosje moest toch wel blijven hangen. Gelukkig maar ; )

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kamer! leuk idee die slinger van platen uit dat boek, heel cool en origineel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig, wij hadden vroeger thuis dezelfde boekjes van alleen op de wereld, en ook bij ons miste het einde. Maar inderdaad, zo mooi die plaatjes! Leuk idee er een slinger van te maken! Mooi kamertje heeft je zoon zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk vakantie en opruimen.Wat een leuk idee om er een slinger van te maken. Wat vond je zoon ervan, ook leuk om samen een paar dagen met hem te zijn. Heerlijk als ze wat ouder worden en zelf gaan lezen. Kijk ik naar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De jongste heeft genoten, even alle aandacht! En de oudsten ook bij opa en oma, doen we nog wel een keer dus.

   Verwijderen