woensdag 8 april 2015

Selfish sewing - part one ; )

Een tijdje terug kwam ik op de markt een stofje dat ik niet kon laten liggen. Vooral de prijs van 1,50 euro per meter maakte dat ik het stofje toch niet kon weerstaan en het meeging naar huis. Geen financiële klap, maar zoals ik hier al eerder vertelde, heb ik mijzelf een paar regels opgelegd voor het kopen van nieuwe stofjes. Het voldeed aan regel 1 en 2: Fijn! Alleen de derde ... Ik ben aardig bezig geweest met verschillende projecten (maar nog niet alles geblogd), maar dit stofje bleef maar liggen. Ik had het wel (pontificaal!) in het zicht liggen zodat ik het niet kon vergeten ; )

Als ik voor mijzelf maak wil ik het liefst met een niet al te duur stofje zo snel mogelijk iets in elkaar zetten. Waarom eigenlijk denk ik nu. Misschien mijn angst dat het toch niet zo leuk zal staat als het klaar is.

Mijn eerste gedachte was om het patroon van de 'Harlequin jurk' uit de LMV (= la maison victor) te gebruiken. Een leuk en snel patroon. Maar het kon nog sneller door mijn zelfgetekende patroon van een jurk uit de kast te halen. Even snel een jurk in elkaar zetten en dus geen tijd kwijt zijn aan het overnemen van een patroon. Maar waar ik eigenlijk tegen op keek was het achteraf aanpassen van het patroon aan mijn maat. Heb je snel een rok of jurk in elkaar gezet, maar dan valt het mij nog tegen hoeveel tijd het mij kost om het goed passend te maken.5

Zelfgetekend is het patroon niet echt hoor. Ik nam een jurkje van de Hema over. Het zat zo goed, alleen was na twee keer wassen echt veel te kort geworden. Dus dan maar overnemen en zelf maken. Inmiddels is dit al het derde jurkje wat ik op basis van dit patroon gemaakt heb. Een keer in een gewoon katoentje (het origineel was zoveel leuker dan dat wat ik op de foto's kun vastleggen, dus heb ik het bloggen er toen maar bij gelaten ; ) en een andere keer met een strakker rokdeel.

1

Voor deze jurk heb ik het bovenlijf strakker gemaakt. Het origineel had een blousend bovenlijf met een bandje in de taille. Ook leuk. Maar omdat deze stof iets dikker is, vond ik een strakker model beter passen. En ik voegde op de rug twee plooien (= 'nepen' voor de Belgische lezers ; ) toe.

4

In een avond zat de jurk in elkaar. Nog steeds zo blij met de overlock : ) 

13 opmerkingen:

 1. wouhhh... staat erg mooi! Knap om het patroon zelf over te nemen. Goed idee trouwens!
  (ps vandaag wezen informeren naar een lockmachine. Lijkt me echt super handig!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! De overlock kan ik je echt aanraden. Zo fijn om (rap, rap) een jurk of shirt in elkaar te zetten! En zo mooi om de naden mee af te werken. Ben benieuwd ...

   Verwijderen
 2. Wow, een jurk voor jezelf op een avond ineen! Knap, staat je super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi !!!! (ziet er super comfortabel uit !)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Dat is t ook, zit als gegoten ; )

   Verwijderen
 4. Leuk jurkje! Stoer stofje en het model staat je inderdaad erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De jurk zit je als gegoten! Knap gemaakt in een leuk stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Ik ontdekte net je blog, wat leuk! En wat lijkt je oudste dochter op die van mij zeg!

   Verwijderen
 6. Hij staat je super! Ik kijk al uit naar part 2 en meer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lovely! Have a nice friday sweetie!

  If you want to follow each other, please follow me on GFC or Bloglovin and I'll do the same ;)


  I invite you to join my worldwide giveaways: Jexshop 10$ gift card & Polka dots dress

  BeantwoordenVerwijderen