vrijdag 21 juli 2017

Selfish sewing for the summer - part 3

Een paar weken geleden kreeg ik een mail van de redactie van het magazine "La Maison Victor". Ja heus! Of ik een kledingstuk wilde naaien uit de nieuwste editie. En daarbij kreeg ik de stof toegestuurd. Maar natuurlijk. Ik?!? Wat leuk! ... jippie! - vreugdedansje - ... !! Ik bekeek de patronen en viel direct voor de 'Dolores rok'.

Het is een heerlijk patroon om te maken. Eigenlijk vrij eenvoudig in elkaar te zetten. Daar hou ik wel van. De rok heeft ook twee zakken in de zijnaad, alleen vergat ik deze 'luxe' toen ik de rok aanhad op de foto's! : )

Maar het resultaat is een fijne zomerrok. Leuk met een ruim shirtje zoals op de foto's, maar ook met een zomerhemdje op de warmere dagen. Ik vind het echt zo'n retro-look hebben, hoog in de taille en wijduitlopend naar beneden. Zo een andere look. Zoiets had ik nog niet in mijn 'capsule-wardrobe' ... ; )  3


Ik verwachte voor deze rok een wat dunne, lichte stof. Maar het is een dikkere, zwaardere stof. En doordat de stof wat zwaarder is, wordt het verschil tussen de taille en het ruimer uitlopen van de rok naar beneden meer benadrukt. En dat is nu net wat ik zo mooi vind aan dit model. Ik had de stof zelf niet uitgezocht in de winkel voor dit patroon, maar juist daardoor zo leuk.

Op de foto hierboven zie ik dat ik de rok toch nog even had moeten strijken, ai.

Tot het punt van de knoopsgaten zat de rok ook in een middag in elkaar. Knoopsgaten, daar kijk ik altijd wel wat tegenop .. Dat is nu net het punt waar het mis zou kunnen gaan .. ai. Na een week wachten op een goed moment (ha ha, maar toch echt waar ; ) naaide ik de knoopsgaten erin. Kritische blik: De knoopsgaten zijn iets te ruim .. hoe kan dat nu gebeuren? Geen idee!


6


Superblij met mijn nieuwe zomerrok! Maar dat zie je hier wel hè? ; )

2


Stof: La Maison Victor - stof Dolores rok
Patroon: De Dolores rok - La Maison Victor

4 opmerkingen: