maandag 10 juli 2017

Selfish sewing for the summer - part 2

En dit is dan de tweede blouse die ik maakte voor de zomer. Het patroon komt uit het boek "Naai je eigen tuniek" een vertaling uit het Frans. Het boek lag hier mat wat te liggen want ik had het al een aantal jaar geleden gekocht. Maar het zijn basispatronen en het kan dus nog wel een tijdje volgens mij dan hè ; )

DSC_7214


De voorkant van het boek:

DSC_7298


Het model: 'voorjaarsachtig'

DSC_7299

Het patroon heeft de naam: 'Voorjaarsachtig'. Ach, dat klopt ook wel met mijn planning van zomerse kleding. Het tweede stuk genaaid ... dus dat zou dan ongeveer in het voorjaar moeten zijn, ha.
En inmiddels ben ik al op weg naar de zomer, want stuk nr. 3 is ook af en stuk nr. 4 bijna! Maar daarover meer later deze week.


DSC_7300

Bij het naaien voor mijzelf ga ik vaak uit van het stofje. Op de markt kom ik altijd wel een mooi stofje tegen en daar zoek ik dan een passend patroon bij. Inmiddels heb ik stapels LMV (het magazine La Maison Victor) en een aantal Burda's liggen En het bovenstaande boekje dus. Als ik hier niets iets vind wat ik in mijn hooft heb, surf ik rond op het internet naar patroontjes, op blogs, op sites met patronen. 

Hoe pakken jullie het aan? Gaan jullie uit van een patroon of van de stof? Ben benieuwd ..


Photo-bomb : )

Stof: Van de markt
Patroon: 'Voorjaarsachtig' uit het boek "Naai je eigen tuniek"

2 opmerkingen:

 1. Nu je het zegt, begin ik erover na te denken... ik vermoed dat ik meestal wel de andere richting uit ga; ik vertrek quasi altijd van het patroon. Soms is er wel eens een stofje dat mijn hart steelt, maar meestal koop ik dat dan ook alleen maar met een patroon in mijn achterhoofd - ahja, hoeveel koop je anders ;).
  Maar hé, zolang het mooie en draagbare dingen oplevert maakt dat allemaal niet zoveel uit, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vermoed dat in Belgie ook meer stoffenwinkels zijn? En nee, geen probleem ; ) ook na een tijd zijn die stoffen nog mooi, altijd handig als je keuze hebt!

   Verwijderen