dinsdag 15 april 2014

Jurk met watervalhals - KCWIk kreeg deze week een aantal keer de vraag of het mij gelukt was iedere dag één uur te naaien. Dat lukte wel, alleen het project is nog niet af. Op het begin van de week ging het erg voorspoedig. Onverwachts had ik maandag en dinsdag overdag tijd om aan mijn eerste project te werken, een jurk voor mijn dochter. Een tijdje terug had ik deze jurk gezien en was er helemaal weg van. Op de lapjesmarkt in Utrecht kwam ik de stof tegen die ik voor deze jurk in gedachten had. Een dunne stof met stippen, die mooi soepel valt. Ik gebruikte het patroon uit het bekende boek "Stof voor durf-het-zelvers" ook wel SVDZ, maar paste de hals aan naar een watervalhals. De maat bepaalde ik door uit te gaan van de lengte en het patroon voor de zekerheid nog even op een bestaande jurk te leggen.

Zoals ik al zei ging het op het begin voorspoedig, nog ruim de tijd, al denkend aan het volgend project. Maar toen bleek ik toch te weinig voeringstof te hebben gekocht, snel nog naar de winkel zodat ik 's avonds het topje in elkaar kon zetten. Toen ik de rits er in wilde zetten, bleek deze te kort. En toen ik de volgende ochtend het topje door mijn dochter liet passen, bleek de watervalhals veel te strak! Ahhhh! De neiging om de jurk in de hoek te gooien en er nooit meer naar te kijken was groot, erg groot! De week is nog niet om las ik op het blog van de KCW, hmmm, o.k. ... Jurk weer oppakken en verder gaan, zo simpel als dat.

Dat het topje veel te strak zat, kwam doordat ik een foutje had gemaakt in het zelf getekende deel van het patroon. Dacht ik. Nog een dag te gaan. Het project moest en zou af. Ik kon de week toch niet afsluiten met niets? Dus opnieuw het patroon tekenen en het topje in elkaar zetten. Zondagavond was ik zover dat het topje en het rokdeel apart van elkaar af waren. Opnieuw begon het twijfelen. Het leek zo klein. Om een nog langer verhaal kort te maken: Het topje paste opnieuw niet! Door mijn dochter goed op te meten en een proefmodel te maken, blijkt dat ik een grotere maat had moeten maken. Maat 148/152 voor een 7-jarige! Even knipperen met de ogen en ze is weer een stuk gegroeid.


De neiging om jurk nooit meer uit de hoek te vissen was nu enorm! Maar het topje stond haar helemaal geweldig en met dat beeld op het netvlies zal ik 'm binnenkort weer opzoeken en afmaken. Echt waar. Je zult het hier nog zien.

Stof: Pearl Peach by Penelope, van de lapjesmarkt in Utrecht
Patroon: Jurk uit het boek SVDZ, met een zelfgetekende watervalhals

Mocht iemand belangstelling hebben voor een uitleg over het tekenen van een watervalhals, laat het mij maar weten, ben nu expert in het tekenen en in elkaar zetten van zo'n top, ugh, ugh.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten