zaterdag 19 april 2014

Het vervolg op de lapjesdeken

Vorig jaar maakte ik een lapjesdeken voor mijn oudste zoontje waar ik hier eerder over schreef. Het had wat vertraging (2 jaar, ach ja) opgelopen maar bleek ook een enorm project. Mijn zoontje was erg blij met de deken, maar ook zijn zus vond hem mooi. Zo mooi dat zij exact dezelfde wilde. Of een andere lapjesdeken, was ook goed. Heel blij dat die deken af was, dus geen lapjesdeken meer! Een dekbed was natuurlijk wel te doen. Op de markt vond ik een leuk stofje met aankleedpoppetjes. De gele kleur staat goed bij het lichtblauwe behang. Toen het dekbed klaar was, stak het witte hoeslaken er wat saai bij af. Van een rood ruitje heb ik er een hoeslaken gemaakt en het plaatje is af.


De gele rand met stippen geeft het dekbed wel net wat extra vind ik zelf. Dit is toevallig ontstaan, omdat ik niet voldoende rekening had gehouden met het krimpen van de stof na het wassen.

Haar kamer was net af. Van een zolder vol rommel, hebben we een kamer gemaakt. Het was vooral een hele klus om de spullen van de zolder ergens anders op te bergen, maar het is gelukt. Om het kamertje nog wat verder aan te kleden maakte ik een paar kussentjes op een vintage rotan stoeltje en kussen voor op de vloer. Een kastje van marktplaats die een mooi blauw kleurtje kreeg en de kamer was af.2 opmerkingen:

  1. Mooi dekbed! Ziet er ook wel een leuk kamertje uit met prachtig behangpapier

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je. Het behang is inderdaad de blikvanger in de kamer (is van Room Seven)

    BeantwoordenVerwijderen