zondag 22 april 2018

Kids Clothes Week ... hij is er weer!!Morgen start de Kids Clothes Week. Als je je hier aan opgeeft, spreek je (met jezelf ; ) af dat je een week lang, 1 uur per dag, gaat naaien aan kleding voor je kinderen. Ooit bedacht door twee dames (uit Engeland dacht ik?) die wel meer wilden naaien, maar er te weinig aan toe kwamen. En als ze kritisch nadachten over de beschikbare tijd ging die vooral op aan telefoons en tv. Het idee ontstond om je er samen toe te zetten een week lang deze opzij te leggen en te gaan naaien. Jaren werd er ieder kwartaal een Kids Clothes Week ook wel KCW georganiseerd op een online platform en naaifanaten over de hele wereld verbonden zich aan deze week. Superleuk.
Ik deed toch een aantal keer mee. En juist in de drukke perioden kwam ik er dankzij de KCW er toch aan toe de leukste kleerjes te naaien, zoals deze of deze en deze  creatieve topper waar ik nog steeds blij naar kan kijken en deze die ik maakte als 'contributor' van de KCW. Gemaakt onder driedubbele tijsdruk, ha, maar zo blij mee nog altijd. Ja want echt iedere keer vond die week nu net plaats in de drukste week op het werk. En vaak kwam er nog allerlei dingen thuis bij die ook altijd nu net in die week moesten of kwamen. Oef. En toch .. zo leuk als je het uurtje (of al zou t een halfuurtje zijn) toch red en iets hebt gemaakt in zo'n week!

Maar toen hield het een jaartje of wat geleden even op. Iets met dat de dames het overdroegen aan een opvolger en het er toen even bij bleef. Jammer, maar ... het is er dus weer!! Yess! Doe je ook mee?

Natuurlijk kun je er simpel gewoon aan verbinden, maar je kunt je ook officieel aanmelden op de site https://kcwc.herokuapp.com/users/sign_in Daar kun je ook de galarij met projecten bekijken en zelf je project ertussen zetten natuurlijk.

Ik start morgen, ja echt. Er liggen nog 3 bijna af projecten op mn naaitafel (ehh .. tja) maar misschien ga ik vandaag gewoon een patroon overnemen en alvast knippen. Dat uurtje ga ik vandaag wel redden.

4 opmerkingen:

 1. Ik doe mee! Ook met een bijna-klaar-project, maar hopelijk krijg ik nog meer gemaakt 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, ik ben onder de indruk van je vorige kcw-projecten! Zo tof!
  Ik heb plannen voor een broek voor de oudste, maar wil ook voor mezelf aan de slag. Ben er nog niet uit wat voorrang krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja die neiging heb ik ook. Ik heb nog een aantal naaisels voor mijzelf gepland om mijn zomerkast te vullen .. maar ja, ik zal toch echt de ufo's af gaan maken, een mooie reden om mij daartoe te zetten ; )

   Verwijderen