zondag 11 september 2016

De najaars Tilda top en een giveaway!!

Aan het einde van de vakantie maakte ik nog een Tilda top. Ik maakte het patroon al eerder zoals je hier kunt lezen. Na deze versie, maakte ik nog een recykleer-versie die het blog niet bereikte. Ik maakte een versie met lange mouwen. Heerlijk voor de frisse avonden of dagen die zouden komen. Jaaa ... zag ik de warmste septemberdagen in 100 jaar even niet aankomen, LOL!!

3


4

Ik verlengde de mouwen van het patroon en voegde boord toe onderaan en aan de mouwen. Het plan was eerst om het achterpand te verlengen en splitjes toe te voegen bij de onderboord. Maar de stof bleek dunner dan ik had verwacht, dus koos ik voor een boord onderaan.

2

Wat is zit daar aan het plafond? Tja, als je zelf op de foto staat ... ; )

1

Hierbij dan alsnog de recykleer-versie die ik al eerder maakte. Een van mijn favoriete tops. Ik maakte de top uit een te kort geworden trui van de MDH. Een in Frankrijk gekochte 'Amor Lux' trui. Zonde om weg te doen toch? Die was voor mij ; )

Untitled

Een supersnel project. Je legt de patroondelen op de trui en naait de delen aan elkaar. De boorden zijn al afgewerkt, dus zo hup aan!

Untitled


Untitled


Misschien heb je ook een trui op het oog voor zo'n project? Wil je zelf de Tilda top maken? Dat kan! Van La Maison Victor mag ik een patroon mèt uitleg video weggeven. Geheel Dummy-proof  ; )

Wil je in meedingen voor een gratis patroon mèt uitleg video, dan zou ik graag willen weten wat jou komende project gaat zijn. Ben benieuwd! En op zaterdag 17 september hoor je of je de gelukkige winnaar bent.


7 opmerkingen:

 1. 2 prachtige exemplaren, ik heb je vorige versie ook bekeken en zou nu ook wel zo'n tilda willen maken. En met video uitleg ...
  Op dit ogenblik ben ik de lotta dress aan het maken voor mijn kleindochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 2 prachtige exemplaren, ik heb je vorige versie ook bekeken en zou nu ook wel zo'n tilda willen maken. En met video uitleg ...
  Op dit ogenblik ben ik de lotta dress aan het maken voor mijn kleindochter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O wat leuk zeg, van die jurkjes voor kleine meisjes! En nog wel je kleindochter, genieten lijkt mij

   Verwijderen
 3. 'k ben op 't moment en rokje aan 't naaien voor mijn dochter van Gracious Threads.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag net je blog, mooie creaties maakte je al!

   Verwijderen
 4. Mijn volgende projectje is een shirtje en mutsje voor de gisteren geboren zoon van mijn allerliefste vriendinnetje. Last minute, het moet natuurlijk wel af zijn voor we hem gaan bewonderen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Schattig! En zo leuk om het zo'n kadootje te geven. (zie net dat mijn reactie op je berichtje nooit aan is gekomen, hoe vreemd?)

   Verwijderen