zaterdag 30 april 2016

Workers dungarees on demand!

De middelste zoon wilde erg graag een 'werkbroek'. Met een werkbroek bedoelde hij een tuinbroek ; ) Zelf vond ik de retro look van de broek Bas tuinbroek van Zonen09 zo leuk. Ik liet hem de broek zien. "Zo een wil ik!!"

De broek was echt een plezier om te maken! En bij het volgen van het patroon dan zo'n netjes resultaat op het einde krijgen, daar kan ik ook zo van genieten.

4

De foto's zijn van een tijdje terug. Omdat het toen nog niet van dat stralende voorjaarsweer was (lol!) droeg hij er een trui onder. Het stofje is niet zo dik, dus de broek is echt voor het 'voorjaar' met een shirtje eronder.

De details maken het af!

2

De zoon is echt blij met zijn broek. Een echt werkbroek! En ik vind de broek hem zo leuk staan. Hij blij, moeders blij ; )

3

Waarom ze altijd graag poseren voor de foto ....?

1


Het enige nadeel van deze versie is dat hij niet zelf de gesp open kan maken. Zoals je misschien op de derde foto kunt zien, past de gesp niet door de lintjes. Op de markt vond ik later nog simpelere clips, maar ook deze gaan niet gemakkelijk door de lintjes. Ik heb het inmiddels opgelost door de lintjes (toch jammer) door te knippen. De stof ging iets wijken omdat hij de broek toch zelf uit deed zonder losmaken. Alleen denk ik nu na over de oplossing voor het afzakken van de banden ... de lintjes waren er dus niet alleen voor de stijl ; )
Ik ga zeker nog een Bas broek maken, maar dan met de andere versie waarbij je de schouderbanden zelf maakt en sluit met drukknopen.

Patroon: De Bas van Zonen09
Stof: ... geen idee ; )

11 opmerkingen:

 1. Mijn zoon is ook helemaal weg van model tuinbroek, zo verassend. Hij is net uit zijn charles gegroeid dus hij heeft een nieuwe nodig. Ik zag de bas nog niet zo in detail, leuk die lintjes, jammer dat ze eraf moesten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Bas is echt een aanrader hoor! Je kunt ook voor een versie zonder haakjes kiezen. Ben benieuwd naar welke broek het gaat worden!

   Verwijderen
 2. Mijn zoon is ook helemaal weg van model tuinbroek, zo verassend. Hij is net uit zijn charles gegroeid dus hij heeft een nieuwe nodig. Ik zag de bas nog niet zo in detail, leuk die lintjes, jammer dat ze eraf moesten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is prachtig! Ik ben meestal niet zo'n fan van salopettes, maar deze vind ik echt heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi in dat visgraatstofje! Hier wil de dochter heel graag zo'n salopet, ik vind het meisjes ook wel schattig staan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lijkt mij ook zo leuk voor meisjes! Doen!! ; )

   Verwijderen
 5. zo retro, zo heerlijk, zo ongelooflijk schattig. Ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen