zondag 17 mei 2015

Selfish sewing, part three or one : )

Selfish sewing. 
 Again. 
Part three, 
maar dat is eigenlijk niet waar ...

Eigenlijk was dit het eerste project wat ik weer oppakte voor mijzelf. Nog voor de twee eerder geposte jurken maakte ik deze rok naar een patroon uit de 'Simplicity'.  Ik volgde het patroon alleen liet ik de rits weg. Dat leek mij wel zo makkelijk. Maar omdat het patroon ruim uitviel, moest ik de rok een stuk in moeten nemen. Maar ondanks het innemen, zakte hij nog steeds af. Alleen het even veranderen van de rok bleef erbij. Als iets eenmaal 'af' is, zijn er steeds andere leuke dingen waar ik mee kan beginnen. En het is geen werk. Valt alles mee. Alleen kan ik het heel lang uitstellen ; ) 

1

(n.b.: Laarsjes zien er in het echt beter uit hoor .. Komt waarschijnlijk door het oplichten van de donkere foto ; ) Door de 'blogvertraging' zijn deze foto's al een tijd terug gemaakt toen het nog wat donkerder was buiten ... Oud nieuws dus? ehhh .. ja ; )

Ik verstevigde het beleg en zette er een metalen rits in. Toen ik het rokje opnieuw paste, vond ik het patroon toch te wijd uitlopen. En dus: Passen en aanpassen, passen en aanpassen enz. tot het naar mijn zin was. Een compleet ander rokje dan het patroon .. Tja, waarom gebruikte ik eigenlijk een patroon? ; )

4

Wat draag je dan op zo'n rok. Geen idee. Een simpel t-shirt vond ik 'net niet' (of ligt dat aan mij?) Misschien dat ik er zelf iets op kon maken, toen ik de (toen) nieuwe 'La Maison Victor' las en de 'Fauve top' zag. Ik maakte de top in een effen zwarte viscose. Draagt echt heerlijk zacht! Alleen komt wel flink kreukelig uit de was, dus strijken is een noodzaak!

5

Ook bij deze foto: Op de foto lijkt het wel flink verkleurd in de was, maar dit is gelukkig alleen op de foto ; )  

Net als bij andere bloggers, koos ik ervoor om de vouwen verder door te stikken omdat anders het beleg en de afwerking aan de binnenkant zichtbaar werd. De stof bij het origineel in het tijdschrift is stugger waardoor de vouwen beter blijven staan. Alleen ik vond die stugge stof wat te stijf staan, of wel iets te feestelijk. Op de toen nog winterse dagen (alhoewel, de voorspellingen zijn nu ook nog niet zo warm), ook leuk met een jackje: 

3

8 opmerkingen:

 1. Ik was nog op zoek naar een geschikt topje, bij deze staak ik mijn zoektocht. Mooi geheel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Benieuwd naar jou topje. Welke stof ga je gebruiken?

   Verwijderen
 2. Leuk shirt en gefeliciteerd met het winnen van de soft cactus give away!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! O, ik was zo blij (als een kind, ha) met rondedansje in de kamer en al ; ) En de dochter erbij, want die zag een paar mooie kleertjes erbij ook wel zitten, ha!

   Verwijderen