vrijdag 2 januari 2015

Stofje wordt blouson!

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar! Aan het einde van het jaar maakte ik de blouson uit de stof die je hier al eerder kon zien. Ik haalde het patroon uit de Burda Easy van lente / zomer 2014. En 'easy' was het inderdaad. Zoals je misschien al gelezen hebt op mijn blog, gebruik ik voor mijzelf graag  patronen die snel zo in elkaar zitten. En dit was weer zo'n patroon! Het tekenen van het patroon koste nog meer tijd dan het in elkaar zetten. Wat het ook snel maakte was dat ik op de rits na, de hele blouson met de overlock in elkaar kon zetten. 

Ik heb de blouson al een aantal keren, met veel plezier, gedragen. Een heerlijk patroon ook wat betreft de pasvorm. Echt een patroon om nog een keer te gebruiken!

3

4a

2

1b

Note voor mijzelf: Als je de lengte van het patroon met 10 centimeter verlengd, koop dan ook een 10 centimeter langere rits ; ) Stof:         Lokale markt
Patroon:   Burda easy lente / zomer 2014

8 opmerkingen:

 1. Wow wat en leuk jasje (de term blouson ken ik niet, dat is vast iets om me voor te schamen ;)) en het rechtvaardig zeker die eerdere aankoop, hij is 'echt heel leuk' en voldoet dus nu volledig aan je eisen pakket..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, ha. Ik noem het ook gewoon een 'jasje', maar het stond zo in de Burda ; )

   Verwijderen
 2. Erg leuk staat goed en wat er gezellige lente stof al. Super patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ja, nu ik er zo naar kijk, is het inderdaad helemaal lente-proof! Misschien dat ik hoop dat de winter dit jaar wat korter gaat worden? Grapje, laat die sneeuw maar komen ; )

   Verwijderen
 3. Tof, patroon en stof zijn een ideale match. Hier ga je nog veel plezier van hebben komende lente!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ah, ik ben een beetje een (erge) koukleum en vind het nu heerlijk warm om zo binnen te dragen ; )

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Dank je! Ach, viel alles mee hoor, t was (Burda) easy ; )

   Verwijderen