maandag 29 december 2014

De 10 van 2014

De 10 van 2014. Waarschijnlijk heb je het al ergens op een ander blog voorbij zien komen. Het is een soort kettingbrief onder bloggers om in 10 foto's het jaar 2014 in beeld te brengen (of iets in die gedachte, tja zo gaat dat met kettingbrieven ; ) Ik kreeg het stokje van Silvia van lilyenwoody (of dat dacht ik, ha, ha!) Toen ik namelijk op de naam klikte die zij noemde, verscheen mijn eigen inlogpagina van Blogger. Huh? Hoe kan dat nu? O, bedoelde ze mij? Dus ik bedankte haar voor het doorgeven van het stokje, maar bedacht mij later dat mijn eigen inlogpagina altijd automatisch verschijnt als ik naar blogger ga, ai! Dus Silvia: Dank je voor het doorgeven van het stokje òf voor het lief oplossen van mijn foutje!! (Ik heb je niet meer nagevraagd hoe het nu zat, maar bij deze ; ) 

Mocht het dus toch een beetje een blog-blooper zijn, dan was dat niet de enige, ha, ha. Ik ben namelijk ook degene die maar niet begreep waarom het mij toch steeds niet lukte een reactie te plaatsen op een (nogal populair) bericht ... kwam ik er later achter dat het wel degelijk was gelukt, maar op de volgende pagina zichtbaar werd ...  tien of meer keer .... aahhh!! Maar ja, soit ; )


De 10 van 2014 dus. 
2014 was het jaar waarin de jongste van 4,5 maand naar 16,5 maand ging. Het jaar dus van groter groeien en de mijlpalen. En het jaar van 'de verbouwing'. Niet verwonderlijk dus dat de fotootjes die ik tegenkwam vooral met kinderen en thuis zijn. Terugkijkend was het een druk en hectisch jaar, maar ook veel leuke gebeurtenissen. Ik heb 10 foto's uitgekozen van leuke momenten in het afgelopen jaar. 


Januari 2014. Zo klein onze jongste hier nog was. En zo snel het gaat als je de foto's weer terugziet!

  
2014 was ook het jaar van herstellen. Bij de geboorte van onze jongste kreeg ik, onverwacht, opnieuw pre-eclampsie ofwel zwangerschapsvergiftiging. Bij de oudste dochter heb ik dit ook gehad, maar mij was voorspeld dat de kans op herhaling minimaal was. Hierdoor was ik de eerste maanden na zijn geboorte zwak en moest ik flink herstellen. In januari dacht ik dat ik er weer zo'n beetje 'was'. Maar nu zo achteraf bekeken was dat nog niet helemaal waar. Deze foto staat voor de uitstapjes die we begin 2014 met z'n vijven maakten en het genieten hiervan. 


Dikke vrienden. Heerlijke foto. Grote zus is ook dol op haar kleinste broertje, maar dit zijn toch echt vrienden. Als ik kleine broer uit zijn bedje haalde, zat grote broer klaar op de grond in de kamer er zei: "Oot, oot!" En dan moest kleinste broer eerst even bij hem op schoot zitten. Zo schattig.


Nog meer genieten met een uitroepteken: Heerlijk uit eten, lekker shoppen, city-trips in Nederland. Samen met de MDH (ofwel de man des huizes, ha, nu ik weet waar die afkorting voor staat die ik steeds tegenkwam op verschillende blog's, ga ik 'm gebruiken ook ; ) of met vriendinnen. 


 Papa met zijn zoons, genieten. Na toch een paar jaar een zgn. 'meisjes-papa' te zijn geweest (en daar ook zo blij en in zijn element mee zijn), nu ook een echte 'jongens-papa'!


2014 was ook het jaar dat ik het naaien van leuke jongenskleding ontdekte, het naaien weer meer oppakte en een blog startte. Wat een leuke hobby is het toch! Ja hier had ik alles netjes opgeruimd, maar dit is dus de werkelijkheid : )


 2014 was ook het jaar van 'de verbouwing'. Genieten? Ja, in de eerste weken wel en nu ook natuurlijk met het resultaat. Maar daartussenin? Tja, een verbouwing is niet niks, zoals ik hier ook al schreef ; ) Deze foto staat voor mij voor het kampeergevoel dat we tijdens deze periode hier instant hadden. Zo in je eigen huis. Welk kind ziet dat niet zitten? Ha, ha. 


Ooit, lang geleden, zochten we graag het avontuur op naar verre bestemmingen. Maar met kinderen gingen de vakanties steeds minder ver. En dit jaar met een kleintje en een verbouwing, geen verre bestemmingen. 2014 was het jaar van de kunst van het zoeken van avontuur in het 'gewone'. Wandelen in een mooi natuurgebied in Nederland, sporen zoeken (Van wie is dit spoor? Oplossing: Van de pony die we net een paar sprietjes gras hebben gevoerd ; ), verstoppen in het mais en de rest laten schrikken (en dat x10, ; ) 


Genieten ook van een dagje op pad met steeds groter wordende dochter.


En natuurlijk was 2014 vele mijlpalen voor de jongste. Zijn eerste groentehapjes, zitten, kruipen, lopen, praten. Genieten met elk nieuw stapje wat hij neemt. Deze foto, heerlijk in het voorjaar met blote voetjes in het gras. En wat is dat groene spul nu toch?


Ik wens jullie fijne dagen en een voorspoedig nieuwjaar! 
En graag geef ik hierbij het stokje door aan Maaike van lapjevoorlapje, Montserrat van geensteekjelos en mijnspiegelbeelden. Benieuwd naar jullie 10 van 2014!!


6 opmerkingen:

 1. Jullie hadden dus net als wij lekker vakantie in de buurt. Wij hebben er erg van genoten, zeker hoe lekker iedereen in zijn/haar eigen bed slaapt :) Het ziet eruit als een gezellig jaar! Dat het volgende ook maar zo mag worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar zijn wij nu ook achter, ha, ha! En dank je. Jij ook alvast de beste wensen!

   Verwijderen
 2. Leuk ik ga morgen maar eens aan de slag. Heb net de fotoalbums gereed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, ik ben benieuwd naar je foto's! En je hebt de fotoalbums al gereed? Wat goed zeg! Oef .. heb hier wat een achterstand in foto's ..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke fotos zeg! En idd was even verstand op nul en inplakken. Leuk voor later! Fijne jaarwisseling en tot in 2015. Nog nieuwe creaties in je hoofd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! En jij ook nog de beste wensen! Ja plannen genoeg ; ) Wat betreft de creaties ben ik van plan meer voor mijzelf te gaan maken dit jaar.

   Verwijderen