zondag 18 juni 2017

Selfish sewing for the summer part 1

Selfish sewing. Leuk, kun je denken ... alleen om nu direct al aan te kondigen dat het niet bij één selfish-naaisel zal blijven? Hmm ... ja juist ik die soms maanden geen blog de wereld in stuur ...? Ik weet het. Maar het plan is er wel! Er is ook een soort 'noodzaak' aan het ontstaan vind ik zelf.
 Het zit namelijk zo, mijn rug is langer dan de standaard maat. Soms moet ik een patroon met wel 10 centimeters verlengen. Maar dit geldt niet alleen voor patronen natuurlijk. Ook in de winkels zitten shirts en bloesjes vaak te kort. Hoe vaak ik dan toch weer iets kocht en dacht "Ach deze zal wel gaan", maar na een keer of wat wassen het toch echt niet het geval was.
Daarom dus. Zelfmaken en verlengen!

B


Het patroon van deze blouse zag ik in 'blog-land' al een aantal keren voorbijkomen. De pofmouwtjes en de voorkant vind ik hier zo leuk aan. Op de markt vond ik dit stofje wat ik er mooi bij vond passen. Het patroon is van een Franse patroonontwerpster mèt blog (Delphine & Morissette) en ik vind het ook wel die Franse 'touche' hebben. Het patroon heet 'La Blonde' en je kunt het hier vinden. Als je het wilt bestellen, stuur je haar een mail, zie deze pagina.

D


Dat het patroon ook in het Frans zou zijn, hield mij niet meer tegen nadat ik eerder dit Franse patroon voor een rok gebruikte. Maar gelukkig voor jou als je dit niet zo ziet zitten: Het patroon is ook in het Engels èn in het Nederlands / Vlaams. De blogster van het blog Zowiezohandmade heeft het op haar blog een heuse tutorial gemaakt met foto's en tekst. Ideaal!

Ik deed een aanpassingen op het patroon, naast de 10 cm extra lengte natuurlijk : ) Het achterpand van het patroon verlengde ik met een aantal cm en liet ik rond lopen. Op de foto hierboven kun je dat goed zien.

C


Het stofje is in het echt niet zo verschoten. Net als mijn vorige bericht hier zijn de foto's niet zo goed gelukt zoals ik graag zou willen. Maar ach, dan heb je toch een idee hoe deze blouse uitvalt.

A


Patroon: Delphine & Morissette - 'La Blonde'
Stof: van de markt

1 opmerking:

  1. Mooi! Dit stofje past perfect bij de franse touch van dit patroon. Ben benieuwd wat voor selfish sewing hier nog meer gaat verschijnen!

    BeantwoordenVerwijderen