donderdag 11 augustus 2016

Weer eens een berichtje op het blog

Het laatste bericht op dit blog is uit de maand mei. Een tijdje terug dat ik de tijd vond hier een berichtje te plaatsen! In die tussentijd kwam nog wel eens een kledingstuk onder de naaimachine vandaan rollen en af en toe een teken van leven op Instagram, maar bloggen bleef er wat bij.

Tijd om daar verandering in te brengen!

Projecten

In de kerstvakantie heb ik een aantal projecten opgepakt die al een tijd waren blijven liggen. De jurk die ik eerder voor de dochter maakte paste ik aan zodat de watervalhals nu wel goed valt (hij was blijkbaar wel erg op de groei want het was alweer twee jaar terug .. uch, uch, een tijdje ..!! En Ooo wat een nog jonge dochter op de foto ; ) Waarom begin je nu nog aan zo'n jurk? Ik had niet de illusie dat ze de jurk nog veel gaat dragen, maar het was meer dat ik er nu achter was gekomen wat er mis was gegaan met de watervalhals en nog altijd benieuwd om het probleem op te lossen. Als een puzzel met uitdaging. En mijn vermoeden over de kledingvoorkeur van de dochter bleek juist,  maar .. het is mij gelukt de puzzel op te lossen!

Eenmaal die puzzel opgelost, durfde ik het aan om de tas voor mijn schoonmoeder opnieuw op te pakken. De tas was blijven liggen omdat echt alles (echt niet overdreven!) wat fout kon gaan, maar anders noooooit fout gaat, hierbij wel fout ging. En echt de vreemdste dingen. Nog nooit knipte ik in een patroondeel, maar bij deze tas ... BINGO! Ik kan niet zeggen dat het daarna vlekkeloos verliep, maar wel: Hij is AF! Joehoe!! En ik vind hem mooi hoor, alleen even geen tassen voor mij ; ) Voor de middelste zoon maakte ik een broek à la Gray Label. Hij is dol op tuinbroeken zoals je hier ook kunt lezen. Toen ik het truitje voor het sailortruitje voor de KCW maakte, kwam het idee om een tuinbroek in deze joggingstof te maken. Het is een stof van dikke kwaliteit. (erg fijn met het oog op de knieen ; ) De broek was een heerlijk snel klaar project. Ik vertrok vanuit het patroon van de 'Randy pants' van La Maison Victor en plakte het patroondeel van de zijnaad en van de tailleband aan het voor- of achterpand van de broek. Vervolgens tekende ik er een voorpand aanvast (met beleg). De banden zitten, zoals bij het origineel, tussen de voorpanden gestikt. Deze heb ik achter vastgezet en er een grote knoop op genaaid.


2


3

Ik ben zelf helemaal fan van deze broek, de zoon staat er zo leuk mee!! Zo schattig vind ik het nog staan (Ik bedoel natuurlijk: STOER, STOER, STOER!! : )

1


Stoer dus. Niet schattig; )

4


De 'Lila Jumpsuit van Companie-M' maakte ik voor de jongste zoals je hier eerder kon zien. Hij past hem nog steeds, maar ik wil er zeker nog een maken voor het najaar. Hij draagt zo lekker zacht voor de bewegelijke jongste. Maar voor een kraamvisite kon ik mij toch nog uitleven op een meisjesversie inclusief strikje op het zakje! (zie fotootje linksonder) De stof (van 'Znok') lag al tijden in de kast te wachten op zo'n projectje want de dochter is toch eigenlijk wel wat te oud voor.

Voor het kerstontbijt op school, maakte ik voor de middelste de 'Leather Sweater' van La Maison Victor' in blauwe joggingstof (zie fotootje rechtsonder). De stof was een restje van deze broek. Omdat ik de trui nog wat kaal vond heb ik er met goudkleurige textielverf (met behulp van freezerpapier) een grote ster op geverfd. Passend bij het thema ; )

Als ik het zo opschrijf (en maar blijf typen) is het toch wel weer erg leuk om terug te zijn.
Benieuwd naar jullie reacties!Geen opmerkingen:

Een reactie posten