maandag 11 januari 2016

Uit de serie "Zachte broeken voor de zoon" : Zachte broeken Recykleer

De middelste zoon houdt niet van blousjes, zoals ik jullie hier al vertelde. Nog steeds niet trouwens ; ) Wel heeft hij een liefde voor 'zachte broeken'. Ik schreef toen dat het maken van zachte broeken een vervolg zou krijgen. Die kwam er. Inmiddels zijn we drie zelfgemaakte exemplaren verder.

De eerste van die exemplaren was zo leuk uitgevallen en wil ik jullie toch nog even laten zien! Alleen heeft hij deze broek alleen maar één keer kunnen dragen, zo jammer (ha, ha, ik kan er nu wel om lachen)


3a


Het werd een Recykleer broek!

Een broek uit een oude capuchon-trui van papa. Hetzelfde patroon als eerder werd gebruikt (de Randy broek uit de LMV) en op de mouwen van de trui gelegd. De boorden van de mouwen werden de boorden aan de onderkant van de broek.

Easy-peacy!!

En stukje blauwe boordstof voor in de taille. Alleen vielen de metalen ringetjes eruit. Maar 'who cares'! De broek zat top!!


2a

De middelste zoon is een 'Mannen-mannetje'. Eindeloos spelen met autootjes, 'klussen', stoer doen .. enz.
 En een ware papa-zoon! Hij is dol op zijn papa. En daarom ook zo blij met zijn nieuwe broek. Een broek uit de trui van papa, hoe cool is dat?!

5a


4a


Klinkt als een waar succes?! Waar blijft dan de 'maar ...'? Hier ... De stof van de trui bleek compleet GAAR te zijn!

Na een keer dragen, de broek vies en bij de was, zag ik tot mijn schrik dat de stof op de naad helemaal was doorgescheurd. Het stiksel had gaten in de stof getrokken. Ongeloofelijk!! èn zo jammer ..

Fans van de Recykleer-projecten: dit kan dus gebeuren! Twee laagjes tricot, met weinig rek, puur katoen. Nou ja, misschien had ik het wel kunnen zien aankomen ... De stofschaar kwam er met enige kracht wel doorheen, maar de overlock met geen mogelijkheid!! Minimaal twee naalden heeft 't gekost. Maar ach, met een jeans-naald en een zigzagsteek op de gewone naaimachine lukte het ook, geen enkel probleem ... Dacht ik toen ; )

1a

Ach, tja,  "Gelukkig hebben we de foto's nog" ; )

Stof: Oude trui van 'papa'
Patroon: Randy broek uit LMV

8 opmerkingen:

 1. He wat jammer, maar hoort er inderdaad bij helaas, ik heb genoten van de fotos in ieder geval :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Er was blijkbaar een email announcement, dus zo geheim was het niet meer ;)

   Verwijderen
  2. Ach ja, dat zag ik nu ook : ) Ik dacht dat je het via facebook had gezien, ha, ha. Ik zag je profielfoto voorbijkomen!

   Verwijderen