Pagina's

zondag 28 juni 2015

Een broekrok?!? Ja echt .. zo leuk!

Een tijdje geleden kreeg ik een berichtje voor een patroontest van Companie M. Het ging om een patroon voor een kinderrok. Heerlijk vind ik de patronen van Companie M. Ik testte eerder het patroon van de 'Mara blouse'. Alles erg duidelijk uitgelegd, stap voor stap, zodat je heerlijk relaxed (zonder veel nadenken, I love it ; ) de aanwijzingen volgt en dan ineens een prachtig afgewerkt kledingstuk in handen hebt.  

Maar met een al grote dochter met een duidelijke eigen smaak in huis, weet ik dat ik wel enthousiast kan zijn maar dat dat niet betekent dat zij dit automatisch ook is ; ) Ze zag de rok en leek direct enthousiast (ik weet uit ervaring dat dit nog geen garantie is) Mijn voorstel de rok in een spijkerstofje te maken werd ook goedgekeurd, sjoefff ; ) Een rokje in spijkerstof, dat zou het worden. 

Toen bleek er een extra optie voor een broekrok. Tja, een broekrok, 't is weer 'in' hè? 'In' of niet, ik was nog niet overtuigd. Ik had wel leuke versies voor vrouwen gezien, maar voor meisjes .. nee, dat zag ik niet zo. Toch maar, voor de zekerheid voorleggen aan de dochter ... "Een broekrok?" "JA, MAM!! Dat wil ik!" "Kan ik ondersteboven hangen aan de rekstok!" En zo geschiedde, een broekrok.

Relaxed begon ik met de broekrok. Alleen het eindresultaat hè? Ach ja, het kan natuurlijk meevallen, was 't enige dat ik daarvan dacht ; ) Sorry Marte!

Nog steeds volledig relaxed (ondanks de korte tijd voor de naderende deadline ; ) bekeek ik de broekrok. Erg mooi afgewerkt. Helemaal blij was ik met het eindresultaat! Maar of het ook zou staan? Geen idee ... 

's Ochtends bij de ontbijttafel was het spannende moment. Ze trok hem aan, en ... o, wat staat die broekrok haar mooi!! De rok zit als gegoten. Zo knap, alsof hij op haar maten is ontworpen! Ik had gepland om er knoopsgatenelastiek in te zetten, maar dit bleek niet meer nodig.


1a


Ik maakte de versie met paspel en rits. De kamsnaps koos ze natuurlijk zelf. Twee lichtblauwe knoopjes. De paspel maakte ik zelf uit een grijze biaisband die ik nog had liggen. Ik twijfelde tussen verschillende kleuren maar koos voor een klassieke uitstraling. In combinatie met een streepjesshirtje vind ik het zo'n klassieke Franse look geven. 


2a


En de dochter? Helemaal blij is ze met een rok die toch stiekem een broek is. Zij houdt wel van 'grapjes' in haar kleding die dochter van mij. Èn van korte broeken. Alleen niet van alle streepjesshirts ... helaas ;)


3a
Patroon: de Nina (broek)rok van Companie M (maat 10 jr + 2 cm in de lengte)
Stof: van de markt


4a
N.b.: De Nina broekrok, een IDEAAL kledingstuk. Bijvoorbeeld op de fiets : )


Ook enthousiast geworden voor de broekrok? Met de codes NINA10 en NINADUO krijg je 10% of 20% korting als je het patroon koopt voor kinderen of in combinatie met het patroon voor vrouwen (Leuk voor een moeder-dochter look)

6 opmerkingen:

 1. Niet te geloven dat ik hier nu pas voor het eerst kom! Ik scrolde al eventjes naar beneden en ben blij om zo'n leuke blog te ontdekken. Ik blijf je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Dank je! Jou volwassen versie van de Nina vind ik ook erg mooi! Deze heeft vast meegespeeld als inspiratie ; )

   Verwijderen
 3. Oh wat een mooie versie! Mijn oudste heeft er ook nog een nodig (zelfde verhaal met rekstokken etc) en ik vind die paspel aan de zijkant echt een super idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je! De paspel heb ik niet zelf verzonnen hoor maar stond als optie in het patroon ; )

  BeantwoordenVerwijderen