Pagina's

zondag 13 mei 2018

Leuke stofjes en de Kids Clothes Week

In mijn laatste bericht schreef ik over de Kids Clothes Week, hoe blij ik was dat deze er toch weer was. En toen ... bleef het stil. Niet dat ik niets heb gemaakt in die week hoor. Ik maakte een jurk voor de dochter van een stofje wat ze zelf die week ervoor uitzocht. 

Ik postte mijn creatie alleen niet op het blog van de Kids Clothes Week. Op een of andere manier kwam ik niet in de flow van het meedoen aan deze week. Een kwestie van 'Done it, did it' dacht ik eerst. Maar nee, toen ik er langer over nadacht en mij bedacht hoe de Kids Clothes Week eerder altijd was, miste ik het enthousiastme van de organisatoren en de gastbloggers en het gevoel van het samen naaien met de naaisters uit verschillende landen. De oprichters posten al ruim voor de week berichten over de week die eraan kwam, met idee├źn en met verhalen waarom zij of gastbloggers naaiden enzo. En gedurende de week een dagelijkse update van leuke creaties van verschillende deelnemers. Jammer, maar zo gaat dat dus. Degene die het overnam heeft een andere invulling van deze week en dit werkt niet zo voor mij. 


DSC_8089 (2)

De dochter zocht zelf het stofje uit. Ze wil geen tuttige kleren zoals ze zelf zegt en koos voor dit supercoole stofje.

DSC_8093 (2)

We kochten een halve meter met het idee er nog een shirt zoals eerder ervan te maken. Alleen toen het stofje aankwam, zag ik er meer een zomerjurk in. We hadden alleen een halve meter. Maar .. met passen en meten en met toevoeging van wat reststofjes lukte het gewoon. Een zomerjurk in maat 152 uit een halve meter stof! Ik gebruikte het patroon van Sofilantjes, de Solis jurk. 

DSC_8101 (3)


DSC_8098 (2)

Patroon / Pattern: Solis dress - Sofilantjes


4 opmerkingen:

 1. Cool! Mooie, frisse kleurtjes en dat puzzelen geeft echt een superleuk resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een super tof jurkje! Jammer dat kidsclothes zo veranderd is. Vroeger was het super tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. The above article is nice and interesting, thank you willing to share! Greetings success of admin Digital Printing Rawamangun wish you deign to visit my website, thank you :)
  Cetak Buku Umroh Haji
  Cetak Buku Satuan Jakarta
  Cetak Spanduk 24 Jam
  Cetak Spanduk di Jakarta Timur

  BeantwoordenVerwijderen