Pagina's

woensdag 25 maart 2015

Stoppen, de masterclass!

Een tijdje terug blogde ik over dat stoppen weer helemaal 'in' is. Ach, ja, ik weet er natuurlijk ook niets van, maar een dag later las ik in het NRC een artikel over een man die zich heeft verdiept en gespecialiseerd in het repareren van kleding met onder andere mazen en stoppen. Waarom het in de krant stond? Omdat het een TREND is! Ha, ja! Dat stond er echt!


In het stuk stond verder dat de designers ook oog hebben gekregen voor de schoonheid van imperfectie en zichtbare reparaties gebruiken in hun ontwerpen. De man waar het stuk om gaat, houdt ook een blog bij (mocht je nieuwsgierig zijn geworden) op Tomofholland.com En mocht je nu nog enthousiaster zijn geworden en zelf goed uitgerust zijn om op deze trend in te kunnen springen: Hij geeft op 3 en 4 april masterclasses repareren van kleding in Amsterdam ; ) 

Een buitenkansje mocht je in de buurt wonen, toch?! 

zondag 22 maart 2015

Jump!

De stof kocht ik een jaar geleden op de stoffenmarkt in Utrecht. Zo'n leuk stofje, dat kon ik niet laten liggen natuurlijk ; ) Ik zag er direct een jumpsuit voor de jongste in. Alleen was ik hier nog niet aan toegekomen. Tot een paar weken geleden toen ik op de site van 4funkyflavours terechtkwam.  (hoe dat zo kwam? Geen idee! : ) Wat een leuke, vrolijke kleren dat ik zin kreeg om direct een jumpsuit te maken! Ik schoof het project waar ik mee bezig was aan de kant en begon. 

Ik ging uit van het patroon van Kiind. Ik vergrote de maat en koos voor een andere bies bij de mouwen en benen. Nog even dacht ik aan een paspelzakje achterop, maar woog het effect af tegen de moeite, en liet dat idee vallen. Ik ben zo blij met het resultaat: Zo'n mopje in het pakje ; )

6

De olifanten werden uit de speelgoedkist gehaald. Hij is nu op de leeftijd dat hij het ook herkent. En wel grappig vind : ) Hij wees op zijn pakje en brabbelde iets wat leek op olifant. Zo schattig!

7

Het pakje en de foto's zijn van een paar weken geleden. Hij veranderd nu zo in zijn gezichtje, dat ik het op de foto's ook zie. Het wordt alweer een groot ventje.

8

Sinds een tijdje heb ik een kamsnapstang. En dit was het eerste project met de plastic drukkertjes. Ik vind het alleen dat ze zo zwaar gaan. Als ik de sluiting open wil doen, ben ik nog altijd bang dat de knopen eruit schieten. Hebben jullie ervaring met kamsnaps in tricot? Ik gebruikte de grotere knoopjes.

4

En de voetjes ; )

3

Patroon: Kiind jumpsuit (iets aangepast)
Stof: Stoffenmarkt Utrecht

dinsdag 17 maart 2015

Jubileum!

Een jaar geleden startte ik met het posten van mijn creaties op dit blog. Hoe ik hier bij kwam, kun je in dit berichtje lezen. Mijn eerste blogpost ging over een raglan shirt voor mijn dochter.

 
Bron foto www.welke.nl/

De afgelopen maanden namen de geposte berichten hier wel wat af. 'Achter de schermen' (ach, toch grappig om te kunnen zeggen : ) was ik druk. Druk met de hobby naaien. (naast alle andere drukte natuurlijk ; ) Zo met het voorjaar in aantocht, trok ik een sprint om de zomergarderobe van de kinderen aan te vullen en tussendoor nog wat andere leuke dingen. Als ik het zou opstapelen is het al een hele stapel! Alleen kwam het er maar niet van om het op het blog te zetten. De laatste tijd dacht ik ook wel na of over wat het bloggen voor mij nu zo leuk maakt en of ik het nog wel zo leuk vind. Ja, zoals bij ieder jubileum, hier ook even een momentje van terugkijken ; )


 Gister, op de fiets van werk naar huis, bedacht ik dat ik het leuk vind om kleding of andere dingen die ik maak op het blog te zetten, in eerste plaats voor mijzelf, als een verzameling. Gewoon dus voor de 'heb'! En ook omdat ik het zo leuk vind om een reactie van jullie te krijgen! 

Op de fiets bedacht ik mij ook dat ik het wel eens leuk vind om eens een tijdje wat vaker, korte, berichtjes te posten. Maar of dat ook gaat lukken ...


Op andere blogs lees ik dat bij een 'blogverjaardag' een give-away hoort. Leuk. Iets zelfgemaakt vind ik zelf wel leuk, alleen geen idee wat dit dan zou kunnen zijn! Hier denk ik dus nog even over na, wordt vervolgd ; )

donderdag 12 maart 2015

Liebster Award!

Wat leuk, ik heb de Liebster Award 2015 ontvangen van Inspinration! Dankjewel Inspinration!

liebster award logo
De Liebster Award is een virturele award voor beginnende/kleine bloggers (minder dan 200 volgers) om de persoon achter de blog beter te leren kennen, en om aan te geven dat je zijn/haar blog echt de moeite waarde vindt. 

De regels:
 
Je bedankt de persoon die je genomineerd heeft, en plaatst een link naar zijn/haar blog in je blogpost.
  1. Je beantwoordt de 11 vragen die je gekregen hebt bij de nominatie.
  2. Je nomineert zelf 5 tot 11 andere bloggers die minder dan 200 volgers hebben, en brengt hen hiervan op de hoogte.
  3. Je mag zelf niet terug genomineerd worden.
De vragen die ik van Inspinration heb ontvangen:  

1. Welke van je blog berichten/project ben het meest trots op? Dat is een van mijn laatste projecten, de winterjas voor mijn dochter. Gemaakt uit een oude wollen deken. Erg ingewikkeld was het niet, maar ik had een jaar geleden niet gedacht ooit een winterjas te maken. Er was wel een KCW (Kids Clothes week) voor nodig, want ik weet niet of ik de jas anders zo vlot in elkaar had gezet, ha, ha.
   
2. Welke naaitechniek heb je toch een beetje angst voor?
Knoopsgaten! Op een of andere manier lukt het mij niet altijd goed om met mijn naaimachine een netjes knoopsgat te maken. Ik denk dat het op een andere (lees duurdere ; ) machine geen probleem zou zijn, maar ik sluit niet uit dat ik misschien zelf toch iets niet goed doe.
 

3. Wat is je quilty pleasure?
Hmm ... guilty pleasure? Ah, ja, natuurlijk! Ha, ha, ik zing zonder veel moeite de songs van André Hazes, Guus Meewis en Abel mee : )


4. Welke blog moet je echt lezen, die je niet voor de Liebster Award kan nomineren omdat ze teveel volgers hebben?
Ik mis geen bericht van Debora Sluijs van Toertjes&pateekes. Ik vind haar echt een trendsetter wat betreft meisjeskleding. De keuze van de stoffen in combinatie met de modelletjes, zo leuk!
 

5. Wat is het verhaal achter de stof die je langst in je kast hebt liggen? De stof die het langste in de kast ligt is denk ik een blauwe dunne joggingstof. Kobalt blauw. Het verhaal erachter is kort: Geen idee! Het moet iets voor mijzelf zijn geweest, want het was een behoorlijke lap stof. Een deel van de stof gebruikte ik een paar jaar geleden al voor een jurk voor de dochter. Met de overgebleven stof wil ik nog graag een tuinbroekje voor de jongste maken. 

6. Wat is je favoriete TV programma? Heb de laatste tijd niet echt meer een favoriet TV programma ... "Wie is de Mol" heb ik poging gedaan om te volgen. En de nieuwe afleveringen van "The great Brittish Sewing Bee" op BBC (donderdag om 8.30 uur) kijk ik graag. Ik vind het origineel toch leuker dan de Nederlandse versie. Meer humor en authenticiteit.
   
7. Wat zou je direct kopen als geld geen probleem zou zijn? Vakanties naar de zon! In november, februari, enz. op reis naar een zonnige bestemming. Ver weg naar een tropische bestemming of naar Spanje of Italië. Ik vind deze landen erg mooi, maar in de zomer (met kleine kinderen!) te warm.
   
8. Waar wordt je gefrustreerd van? Gefrustreerd? Geen idee ... of misschien toch wel, het niet werken van computers en mensen die maar blijven bellen achter het stuur.
 
9. Wat is je meest gelukkige herinnering? Dat moet toch wel de geboorte van de kinderen zijn!

10. Wat voor nieuwe hobby zou je willen leren? Ik zou wel wat beter willen leren fotograferen. Vroeger had ik een oude spiegelreflexcamera en heb daar een paar jaar mee geëxperimenteerd. Maar sinds wij een digitale camera hebben, heb ik deze altijd op 'automatisch' staan.
Zonde, want ik denk dat er mooiere foto's te maken zijn ... maar ja, tijd
 

11. Wat is je favoriete app? Mijn meest gebruikte app, is WhatsApp. Verder ben ik (nog) niet zo van de app's. Voor het lezen van blogs gebruik ik trouwens wel feedly. Deze vind ik veel fijner dan bloglovin. Maar zoals je misschien al eens had gelezen, heb ik mij voorgenomen minder blogs te lezen en deze tijd te gebruiken om zelf crea bezig te zijn. Maar of dat helemaal lukt ... ; )
 
En dan mag ik nu andere blogs nomineren voor de Liebster Award 2015. Leuk. 5 tot 11 blogs stond in de spelregels. Alleen, net als in de vroegere kettingbrief, ... zit ik op het eind, ha, ha. En jullie ook denk ik of niet? 

Blogs die ik de moeite waard vind en nog niet zijn genomineerd:

Geensteekjelos: Een leuk blog van een creatieve blogster. Ze maakte onder andere mooie tassen (waar ze ook een tutorial voor maakte!) , kleding voor haar zoontje en leuke jurken voor haarzelf.


catchingthreads Alweer een leuk blog van een creatieve blogster. Ze maakt mooie jurken voor haarzelf, maar gaat zich nu ook wagen aan een colbert voor haar vriend. Kort geleden heeft ze haar blog vernieuwd en schrijft nu ook in het Engels.

Babs atelierke 
Een leuk blog van een creatieve èn productieve blogster. Ze maakt (veel!) leuke retro shirtjes en broeken voor haar twee zoontjes.

Als jullie zin èn tijd kunnen vinden, heb ik de volgende vragen voor jullie:
 
1. Wat is het concert wat je als laatste bezocht (of anders, welke film) ?  
2. Wat is je favoriete kledingstuk ooit? 
3. Welke stad zou je binnenkort willen bezoeken?  
4. Welke ruimte in huis zou je nog aan willen pakken?  
5. Hoe ziet jouw ideale weekend eruit?  
6. Wat eet je het liefst in de zomer?  
7. Stel je voor dat je een cadeaubon krijgt van € 100. Waar zou je die aan besteden?
8. Kun je jezelf in 5 woorden omschrijven?  
9. Wat doe je in het dagelijks leven?  
10. Wat is de reden dat je bent begonnen met naaien?  
11. Wat is je allereerste herinnering?

zaterdag 7 maart 2015

Stoppen weer in ?!?

Een mooie jeans. Voor een Nederlands jongetje een musthave. Toch? En hij had 'm! Smal modelletje en de benen waren nog even op de groei. Een broekje dat het in ieder geval tot de zomer kon redden. Maar na een paar keer dragen waren de knieën door! Tegen spelen (vooral het kruipen) bij de zandbak buiten kon het broekje dus toch niet ....

Gezien het modelletje, vind ik knielappen niet zo mooi. Misschien dan maar een stukje andere stof ertussen zetten? Ik zag het toch niet zo zitten en belande zo eens in de Zara voor een nieuw exemplaar. Maar zag ik daar nu nèt zo'n broekje maar met een gestopt gat?! Gestopte gaten oftewel 'Maze jeans' zijn in! In dat geval ging ik mij toch nog eens wagen aan het broekje thuis!

In een nostalgisch naaimachine-winkeltje kocht ik stopwol en een naald. Zo'n echt nostalgisch winkeltje met personeel wat druk bezig is met sorteren enzo en klanten ziet als lastige verstoring, ha, ha. En  met een nostalgisch ruime sortering. Ik had keuze uit een stuk of 15 kleuren stopwol! Zo leuk, stopwol op zo'n mooi kartonnen kaartje. Het bestaat dus nog, het 'stoppen'! Toen ik ging afrekenen, bleek ook dat de prijzen nog nostalgisch waren. 0.25 cent betaalde ik voor een borduurnaald die ik ook nog haalde! 

2

Stoppen. Het bestaat dus toch nog. Misschien loop ik hier wat voor op de trend ; )  Toen ik op internet ging zoeken naar voorbeelden bleek dat het op Youtube nog niet bij het grote publiek is doorgedrongen ... ; ) Alleen filmpjes over het stoppen van een sok, maar ik waagde een poging met dit filmpje en de herinnering aan mijn oma.

Mijn beide oma's zijn al jaren geleden overleden. De ene oma was als ik mij zo kan herinneren altijd wel bezig met iets creatiefs. Vooral met het breien van sokken voor de (schoon)zonen. De andere oma had geen crea hobby's. Wel hield ze van mooie kleding. Heerlijk vond ze het om met haar zussen of nichtjes te winkelen. 
 

Op de foto mijn oma links met haar zus in Antwerpen. Mijn oma woonde in Nederland, net aan de grens met België en ging regelmatig met haar zussen winkelen in Antwerpen.
  
Èn ze hield van stoppen. Ja, 'houden van' ; ) Want altijd als het ter sprake kwam dat iets kapot was, reageerde zij direct dat zij het wel even kon 'stoppen'. Ik was toen zelf een jaar of 10, maar het heeft indruk gemaakt. Waarom? Ik had een teddybeer die helemaal was afgesleten. Zoveel dat er 'een gat in was gevallen'. Zonder de beer kon ik niet slapen., maar hij viel bijna uit elkaar! Mijn oma had al een paar keer aangeboden de beer 'te stoppen' alleen zag ik dit helemaal niet zitten. Niets aan mijn beer mocht veranderen! Maar ze kon het niet laten, ha, ha. Toen ik een keer bij haar logeerde, heeft ze het gat gestopt. Of ik er echt heel blij mee was, ik weet het niet ; ) Maar erg goedbedoeld natuurlijk en ik vond het toch ook wel een kunstwerkje. Toen ik bezig zou gaan met het stoppen, kon ik mij ineens toch weer herinneren hoe mijn oma gaten stopte! Het had dus altijd ergens in mijn geheugen gezeten, ha, ha. Ze knipte eerst het gat bij, maakte toen een raster (soort van klein weefgetouw) van sterk zwart garen. En dan pas weefde ze de stopwol door het raster. 

Alleen bedacht ik mij dit pas tijdens het 'stoppen'. Ik heb maar wat gedaan en alles met de stopwol zelf. De stof rimpelde ook wel wat, maar dat kwam (ook?) doordat het elastische jeansstof is. Dat was er in de stoptijd nog niet. 

broek stoppen 1

Inmiddels (het is alweer een tijdje terug) heeft hij het broekje alweer veel kunnen dragen. En laatst gaf iemand nog een compliment over het leuk broekje met die vierkantjes. Ja, 'stoppen' is weer IN ; )

broek stoppen  












woensdag 4 maart 2015

Boekenwurmen

Afgelopen week was het hier vakantie. En vakantie daar was iedereen hier wel aan toe. Heerlijk lang in de pyjama en helemaal niets hoeven. En er was tijd voor het maken van uitstapjes, een dagje naar de dierentuin en met de oudste dochter naar de film. Naar de film van Mees Kees. Sinds ze zelf boeken leest, is ze helemaal weg van de boeken. "O, als Mees Kees nu eens onze meester zou kunnen zijn!" Niet alleen de oudste is dol op boeken, ook de jongens lezen graag boekjes. Ja, we hebben hier een huis vol kleine boekenwurmen!

En de oudste twee gingen twee nachtjes logeren bij opa en oma. Oef ... wat relaxed is dat! Iedereen kwam hier even tot rust. Rustig aan doen, maar ook ... tijd om eens ongestoord op te ruimen! De kinderkamers moesten nodig worden opgeruimd en ik moest nog steeds een paar dozen met oude boeken uitzoeken. Maar dat is het dan ook wel, voorlopig dan, alles uitgezocht en in kasten!! Bij het uitzoeken van oude boeken, kwam ik wel erg veel oude kinderboeken tegen van mijzelf. Dol op boeken, ja ze hebben het niet van een vreemde ; ) Een stapeltje was al eerder naar de kast van mijn dochter verhuisd. Alleen kwam ik er achter dat de verhalen toch wel gedateerd zijn voor nu. Maar van sommige boeken zijn de plaatjes zo mooi! Van het (deeltje) van 'Alleen op de wereld' bijvoorbeeld. Het was een boekje van de televisieserie. De figuurtjes met die grote ogen! Zo mooi vond ik die! Alleen het boekje is maar een deel van het hele verhaal. Ik wist ineens weer te herinneren dat ik dit vroeger ook al niet zo fijn vond dat je niet wist hoe het was begonnen en hoe het eindigde, dus toch maar op de stapel van de kringloop.

De auto was al volgeladen voor de kringloop, toen ik ineens dit idee kreeg ... snel naar de auto en weer uit de dozen gevist! Yes ; ) De vlaggenlijntjes passen helemaal bij de middelste. Dol op boekjes en toe aan een 'grote-jongens-kamer'. Hij had nog steeds een paar platen van Nijntje aan de muur hangen. Niet dat hij zich erover beklaagde, maar voor een ventje van al bijna 4 misschien toch wat te 'kinderachtig' Dat is tè kinderachtig is zijn standaard zin de laatste tijd. Hij hoeft maar een glimp van de teletubbies te zien ; )


3

Ik was eerst van plan de vlaggetjes om een draadje te lijmen, maar het resultaat viel wat tegen. En toen bedacht ik mij dat ik aan de vlaggenlijn die ik eerder op dit blog zag, met biaisband. 

4

De Nijntjes werden van de muur gehaald, maar ik kon zo snel niet even wat anders vinden om aan de muur te hangen. Deze plaat had ik nog liggen van ons handeltje ,voor voorlopig. Verkeerslessen, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen toch ; )

2

Het rekje kocht ik bij de HEMA. Een look-a-like van het vroegere Tomado-rekje. Hij is erg blij met het rekje. Hij had al eerder gevraagd om een plank op zijn kamer voor de strijkkralen, hoog genoeg voor kleine broertjes ; ) 

1

Maar gelukkig nog wel een beetje klein, want de Nijntje met muziekdoosje moest toch wel blijven hangen. Gelukkig maar ; )